OBD za cloud nadzor vozila

OBD uređaj za cloud nadzor vozila, postavlja se u dijagnostički konektor OBD II koji je standardiziran na svim vozilima koja se prodaju na Europskom tržištu unatrag 20-ak godina.

OBD

OBD je skraćenica od engleskih riječi ON BOARD DIAGNOSTIC. EOBD se odnosi na EURO ON BOARD DIAGNOSTIC. OBD je standardizirani priključak koji se u prvo redu koristi kod auto dijagnostike, međutim može služiti i za napajanje GPS navigacijskih uređaja, te za zaprimanje podataka iz telemetrije vozila.

Nema troškova instalacije uređaja

ODB uređaj možete na jednostavan način samostalno ugraditi, kao i kasnije izgraditi te preseliti na drugo vozilo. Kod OBD uređaja razlikujemo dvije glavne vrste GPS navigacijskih uređaja:

  • OBD uređaj za osnovni nadzor vozila
  • uređaj za napredni cloud nadzor vozila
OBD za cloud nadzor vozila

Potrebno Vam je više informacija o OBD cloud nadzoru vozila?

OBD uređaj za osnovni nadzor

Uređaj koristi OBD konektor na vozilu isključivo u svrhu napajanja, te nije u stanju zaprimiti podatke iz telemetrije vozila. Međutim korištenje osnovnog  OBD uređaja daje Vam veliku operativnu slobodu kod manipulacije opremom za cloud nadzor vozila.

OBD uređaj za napredni nadzor

Koristi se za napredni cloud nadzor vozila s mogućnošću zaprimanja podataka iz telemetrije vozila. Neke od najučestalijih telemetrijskih informacija su: razina goriva, okretaji motora, opterećenje motora vozila, kodovi grešaka, VIN oznaka vozila, apsolutni odometar.

Što ako netko isključi obd uređaj za praćenje iz napajanja?

Svako moguće isključivanje OBD uređaja iz konektora na vozilu, bit će popraćeno instantnim alarmom u visu obavijesti o neovlaštenom isključivanju obd uređaja za praćenje vozila. Obavijest će sadržavati podataka o vozilu, točnom vremenu i poziciji na karti gdje se isključenje uređaja dogodilo.

Naj jednostavniji i najjeftiniji način za praćenje potrošnje goriva

Pomoću naprednog OBD uređaja možete efikasno upravljati potrošnjom goriva unutar svoje flote vozila.

Pratite Vaša vozila pomoću naprednog sustava za cloud nadzor vozila!