DTC auto dijagnostika

Auto dijagnostika preko DTC kodova automatizirati će održavanje Vašeg voznog parka i omogućiti sprijećavanje većih kvarova na vozilima prije nego što se dogodie. To Vam omogućuje automatiziran sustav zaprimanja DTC kodova iz vozila. Svaka greška na vozilima, bit će Vam automatski dojavljena i vidljiva u sustavu za cloud nadzor vozila. Iskoristite prednosti auto dijagnostike u oblaku.

Što je auto dijagnostika preko DTC kodova?

DTC kodovi su standard za opisivanje grešaka u podsustavima vozila koji se koriste od strane automobilske industrije.

Oni predstavljaju način na koji se preko OBDII dijagnostičkog priključka u teretnim i putničkim vozilima identificiraju poremećaji u radu podsustava.

Koncipirani su tako da se generičkim kodom identificiraju greške. Kodovima se opisuju greške i načini rješavanja problema na podsustavima vozila.

Kako Vam auto dijagnostika preko DTC kodova može pomoći?

DTC kodovima je moguće zaprimiti informacije o predradnjama koje su bitne za ispravan tijek rada vozila prije nego što se dogode izvanredni kvarovi, tu se misli na zaprimanje informacija o:

  • minimalnoj razini ulja unutar motora vozila,
  • kvaru na Lambda sondi,
  • potrebna zamjena filtera zraka,
  • potrebna zamjena filtera goriva,
  • kvaru drugih senzora na vozilu
  • kritičnom kvaru na motoru vozila i dr.
auto dijagnostika gps cloud

Zanimaju Vas dodatne informacije o mogućnostima korištenja auto dijagnostike preko DTC kodova?

Koliko je cijena iznenadnog kvara na vozilu? | auto dijagnostika

Iznenadni kvar na vozilu, ne samo da predstavlja direktan financijski trošak u smislu popravka kvara, on akumulira zastoj u radnom procesu koji je u pravilu puno veći trošak zbog privremene nemogućnosti obavljanja poslovnih aktivnosti.

Sprječavanje kvara na vozilu ili točna informacija o kojem se točno kvaru na vozilu radi, daje Vam mogućnost da brže i efikasnije upravljate svojom flotom vozila i da minimalizirate iznenadne događaje.

Pratite povijest kvarova na vozilima | auto dijagnostika

Svaki DTC kod koji je zaprimljen s vozila, bilježi se u bazu podataka i dostupan je unutar DTC modula po svakom vozilu kronološki, s detaljnim informacijama o vremenu i o točnoj lokaciji. To Vam može pomoći kod budućih odluka o nabavi vozila.

povijest kvarova preko DTC kodova

Uvedite automatizaciju u sustav održavanja Vašeg voznog parka!