Pravila privatnosti

Datum stupanja na snagu: 28. listopada 2018.

ALFA LOGISTIKA d.o.o. (”nas”, ”mi”, ”naš”) upravlja stranicom www.gps-cloud.com. (”Web stranica”)
Ova stranica informira vas o našim pravilima u vezi s prikupljanjem, korištenjem i otkrivanjem osobnih podataka kada koristite našu Web stranicu i odabirima povezanim s tim podacima.
Vaše podatke koristimo za pružanje i poboljšanje naše Usluge. Korištenjem Usluge prihvaćate prikupljanje i korištenje podataka u skladu s ovim pravilima. Osim ako nije drukčije određeno ovim Pravilima privatnosti, pojmovi koji se koriste u ovim Pravilima privatnosti imaju ista značenja kao i u našim Općim uvjetima , dostupnima na Web stranici www.gps-cloud.com.

Prikupljanje i korištenje informacija

Prikupljamo različite vrste informacija za različite svrhe kako bismo vam pružili i poboljšali Web stranicu.

Vrste prikupljenih podataka

Osobni podaci

Dok koristite našu web stranicu, možda ćemo tražiti da nam date neke osobne podatke koji se mogu koristiti za kontaktiranje ili identifikaciju (”Osobni podaci”): Osobni podaci mogu uključivati:

 • e-mail adresu
 • ime i prezime
 • tvrtku
 • broj telefona
 • adresu
 • kolačiće i podatke o korištenju

Popis kolačića koje koristimo

1.cfduid

Opis:

Kolačić je povezan s stranicama koje koriste CloudFlare kako bi se ubrzao način rada Web stranice. Kolačić se također koristi za sigurnosnu provjeru korisnika, tj. s koje IP adrese posjećuje Web stranicu.

2.Secure

Opis:

Kolačić se koristi od strane tawk.to servisa.

3.Tawkuuid

Opis:

Kolačić se koristi od strane tawk.to servisa.

4.TawkConnectionTime

Opis:

Kolačić se koristi od strane tawk.to servisa.

5._gat

Opis:

Koristi se od strane Google Analytics-a.

6._gid

Opis:

Koristi se od strane Google Analytics-a.

7._ga

Opis:

Koristi se od strane Google Analytics-a.

8.PHPSESSID

Opis:

Kolačić koji generiraju aplikacije koje se baziraju na PHP programskom jeziku. Ovaj kolačić je identifikator koji služi za održavanje nekih varijabla pri aktivnoj sesiji korisnika na Web stranici. To je slučajno generirani broj ali može biti specifičan i vezan uz Web stranicu.

Podaci o korištenju

Također možemo prikupljati informacije o pristupu i korištenju usluge (”Podaci o korištenju”). Podaci o korištenju mogu uključivati informacije kao što su IP adresa, vrsta preglednika, verzija preglednika, pod stranicu naše Web stranice koju posjećujete, vrijeme i datum vašeg posjeta, vrijeme provedeno na pod stranicama, jedinstvene identifikatore uređaja i druge dijagnostičke podatke.

Podaci o praćenju i kolačićima

Koristimo kolačiće i slične tehnologije praćenja kako bismo pratili aktivnosti na našoj Web stranici i održavali određene informacije.

Kolačići su datoteke s malom količinom podataka koji mogu sadržavati anonimni jedinstveni identifikator. Kolačići se šalju u vaš preglednik s web-stranice i pohranjuju na vašem uređaju. Tehnologije za praćenje koje se također koriste su: eng:beacons, eng:tags i eng:scripts za prikupljanje i praćenje informacija te poboljšanje i analizu naše Web stranice.

Možete podesiti Vaš internetski preglednik da odbije sve kolačiće s naše Web stranice ili da naznačuje kada se kolačić šalje. No, ako ne prihvatite kolačiće na našoj Web stranici, možda nećete moći koristiti neke dijelove naše Web stranice.

Kolačići koje koristimo:

 • Privremeni kolačići. Koristimo privremene kolačiće za upravljanje našom uslugom.
 • Kolačići preferencija/favorita. Koristimo kolačiće favorita kako bismo zapamtili vaše postavke i razne postavke
 • Sigurnosni kolačići. Sigurnosne kolačiće koristimo u sigurnosne svrhe

Korištenje podataka

ALFA LOGISTIKA d.o.o. koristi prikupljene podatke za različite svrhe:

 • da osigura i održava Web stranicu
 • da vas obavijesti o promjenama na našoj Web stranici
 • da vam omogući sudjelovanje u interaktivnim značajkama naše Web stranice kada vi to odlučite
 • da vam omogući podršku
 • da vam pruži analizu ili vrijedne informacije kako bismo mogli poboljšati Web stranicu
 • da prati korištenje Web stranice
 • da otkrije, sprječava i rješava tehničke probleme

Prijenos podataka

Vaše informacije, uključujući osobne podatke, mogu se prenijeti –i održavati- na računalima izvan vaše države ili druge državne jurisdikcije gdje se zakoni o zaštiti podataka mogu razlikovati od onih iz vaše nadležnosti.

Ako se nalazite izvan Hrvatske i odlučite nam pružiti informacije, imajte u vidu da podatke, uključujući osobne podatke, prenosimo i obrađujemo u Hrvatskoj.

Vaš pristanak na ova pravila privatnosti predstavlja vaš pristanak na prijenos podataka.

ALFA LOGISTIKA d.o.o. poduzet će sve potrebne korake kako bi se osiguralo da se vašim podacima pravilno postupa u skladu s ovim Pravilima privatnosti i da se prijenos vaših osobnih podataka neće odvijati u organizaciji ili državi osim ako postoje odgovarajuće kontrole, uključujući sigurnost vaših podataka i drugih osobnih informacija.

Objavljivanje podataka

Pravni uvjeti

ALFA LOGISTIKA d.o.o. može otkriti vaše osobne podatke vjerujući da je takvo djelovanje neophodno:

· Da se ispune zakonske obveze

· Da se zaštite i obrane prava ili imovina ALFA LOGISTIKE d.o.o.

· Da se spriječi ili istraži moguće kršenje u vezi s Web stranicom

· Da se zaštiti osobna sigurnosti korisnika Web stranice ili javnosti

· Da se zaštiti od zakonske odgovornosti

Sigurnost podataka

Sigurnost vaših podataka nam je važna, ali ne zaboravite da niti jedan način prijenosa putem interneta ili način elektroničke pohrane nije 100% siguran. Iako nastojimo koristiti komercijalno prihvatljiva sredstva za zaštitu vaših osobnih podataka, ne možemo jamčiti njezinu apsolutnu sigurnost.

Pružatelji usluga

Možemo zaposliti trgovačke tvrtke i pojedince kako bismo olakšali upravljanje s našom Web stranicom (“Davatelji usluga”), davatelji usluga mogu održavati Web stranicu u naše ime, obavljati usluge vezane uz dizajn Web stranice i izradu sadržaja Web stranice ili nam pomoći da analiziramo kako se upotrebljava Web stranica.

Ove treće strane imaju pristup vašim osobnim podacima samo za obavljanje tih poslova u naše ime i obvezne su ih ne otkrivati ni koristiti u bilo koju drugu svrhu.

Obrada

Možemo koristiti pružatelje usluga treće strane za praćenje i analizu korištenja naše Web stranice.

 • Google Analytics

Google Analytics je web usluga obrade podataka koju nudi tvrtka Google koja prati i izvještava o prometu na Web stranici. Google koristi prikupljene podatke za praćenje korištenja naše Web stranice. Ti se podaci dijele s ostalim Googleovim uslugama. Google može koristiti prikupljene podatke da kontekstualizira i prilagođuje oglase vlastite oglasne mreže.

Možete se odjaviti iz sustava prikupljanja podataka preko usluge Google Analytics instaliranjem dodatka za preglednik koji služi za isključivanje usluge Google Analytics. Dodatak sprječava Google Analytics JavaScript (ga.js, analytics.js i dc.js) da dijeli informacije s Google Analyticsom o aktivnosti posjeta.

Da biste saznali više o Googleovim praksama privatnosti, posjetite web stranicu Google privatnosti i odredbe: https://policies.google.com/privacy?hl=hr.

 • Tawk.to

Tawk.to je servis za komunikaciju preko sučelja Web stranice. Tawk.to servis prikuplja slijedeće podatke korisnika: ime, prezime, email, telefon. Podaci se koriste isključivo za autentifikaciju korisnika pri uspostavljanju mogućnosti tekstualne komunikacije između korisnika i ALFA LOGISTIKE d.o.o.

Kolačići koji se koriste od strane Tawk.to servisa:

1.Secure

2.Tawkuuid

3.TawkConnectionTime

Veze na druge Web stranice

Naša Usluga može sadržavati veze na druge web-lokacije koje nisu naše i nisu upravljane od strane nas. Ako kliknete vezu treće strane, bit ćete usmjereni na tu web stranicu treće strane. Preporučujemo da pregledate Pravila privatnosti za svaku web stranicu koju posjetite.

Nemamo kontrolu nad i ne preuzimamo nikakvu odgovornost za sadržaj, pravila o privatnosti ili praksu web stranica ili usluga treće strane.

Dječja privatnost

Naša usluga ne obraća se mlađima od 18 godina (“Djeca”). Svjesno ne prikupljamo osobne podatke osoba mlađih od 18 godina. Ako ste roditelj ili skrbnik i znate da nam je vaše dijete dalo osobne podatke, kontaktirajte nas. Ako doznamo da smo prikupili osobne podatke od djece bez potvrde pristanka roditelja, poduzet ćemo korake za uklanjanje tih podataka s naših poslužitelja.

Izmjene ovih Pravila privatnosti

S vremena na vrijeme možemo ažurirati naša Pravila privatnosti. Obavijestit ćemo vas o svim promjenama objavljivanjem novih Pravila na ovoj stranici.

Obavijestit ćemo vas putem e-maila i/ ili istaknutom obavijesti na našoj Web stranici prije promjene stupanja na snagu i ažuriranjem “datuma stupanja na snagu” na vrhu ovih Pravila o privatnosti.

Savjetujemo vam da povremeno pregledavate Pravila o privatnosti kako bi uočili izmjene. Izmjene vrijede kada su objavljene na ovoj stranici.

Ako imate pitanja vezana uz ova Pravila privatnosti, molimo vas kontaktirajte nas na

email: privacy[at]alfalogistika[dot]hr
telefon: +385 1 8000 993